Yrittäjien harrastukset – mitä yrittäjä ehtii harrastaa

Yrittäjien harrastukset

Yrittäjyys on joskus hyvinkin aikaa vievää ja toisinaan saattaa tuntua, että vapaa-aikaa ei juurikaan jää. Omaan aikaan kannattaa kuitenkin pyrkiä satsaamaan, sillä keho ja mieli tarvitsevat taukoa pystyäkseen toimimaan tehokkaasti. Yrittäjältä vaaditaankin tehokkuutta ja kärsivälisyyttä, jotka voivat aika ajoin olla tietyllä tapaa koetuksella.

Yrittäjän kannattaa ehdottomasti satsata harrastukseen, vaikka ylimääräistä aikaa ei juurikaan olisi. Jo tunti viikossa muuta ajateltavaa piristää mieltä ja voit saada uutta puhtia tekemiseesi. Elämän ei ole tarkoitus pyöriä pelkästään yrityksen ympärillä, vaikka se tärkeä onkin.

Mutta millaiset harrastukset sopivat kiireiselle yrittäjälle? Tältä sivulta saat vinkkejä mahdollisesti oman harrastuksesi löytymiseen. Muitakin vaihtoehtoja on olemassa ja ajatus piilee siinä, että arki muodostuu yritystoiminnan ohella myös niistä hyvin mieluisista asioista.

Liikkuminen piristää mieltä

Luonto ja siellä liikkuminen vaikuttaa ihmiseen monin tavoin positiivisesti. Esimerkiksi metsässä kävelyllä voi olla hyvinkin suotuisa vaikutus mielenterveyteen. Kävely tai lenkkeily yleensäkin on helposti aloitettava harrastus, sillä se ei vaadi muuta kuin ulos lähtemisen. Toki kannattaa varautua keliin ja olosuhteisiin sopivilla kengillä ja vaatetuksella. Säännöllinen ulkona liikkuminen pitää mielen ja kehon virkeänä sekä parantaa hapensaantia.

Luonnossa voi tehdä muutakin kuin vain lenkkeillä. Uiminen kesällä poikkeaa talven uinnista ainakin väsyttävyydellään. Avannossa käyminen piristää ja parantaa verenkiertoa, kun taas kesällä uiminen voi nostaa kuntoa huomattavastikin. Uimahalli on kätevä vaihtoehto, sillä sinne pääsee aina sen aukiolon puitteissa, säästä riippumatta.

Liikkumista voi harrastaa myös kotona. Tämä on kätevää silloin, kun ei ole aikaa lähteä ulos pidemmälle lenkille. Kotona voi kuntoilla joko oman kehon painolla tai kuntolaitteilla, omista välineistä riippuen. Kotona olisi hyvä olla jonkinlainen jumppamatto, jonka päällä liikkeet suoritetaan. Ohjeita kuntoiluun löytyy esimerkiksi YouTubesta tai erilaisista netissä järjestettävistä kuntokursseista.

Harrastuksia kotona

Harrastuksia kotona

Silloin, kun ei ole aikaa lähteä kotoa harrastamaan, voi tekemistä järjestää kotiin. Pelaaminen on monelle intohimo ja se vie helposti mielen pois arjen asioista. Pelejä voi pelata yksinään tai sosiaalisesti muiden pelaajien kanssa. Moni harrastaa online-pelaamista ja nykyään onkin lähes loputon valikoima pelejä laidasta laitaan. Osa pelaajista myös striimaa pelit, jolloin katsojat voivat seurata niitä videokuvan välityksellä. Netistä löytyy myös muunlaisia pelejä. Esimerkiksi casinot.biz esittelee turvallisia rahapelisivustoja.

Käsitöitä rakastavalle riittää harrastuksia. Virkkaaminen, neulominen, korujen tekeminen, savityöt, ristipistotyöt, makrameet, huovutus tai hamahelmeily ovat vain muutamia esimerkkejä käsitöistä, joita on kiva tehdä kotona. Käsityöt on aina kannattava harrastus ja se voi tuottaa jopa hyödyllisiä käyttöesineitä tai vaatteita kotiin. Vaatteita voi esimerkiksi neuloa tai ommella. Tehtävät käsityöt eivät helpolla lopu kesken ja niiden suhteen hyvä puoli on se, että jos kokeilemasi käsityöt eivät miellytä, voithan aina kokeilla jotain muuta. Jos vaikka virkkaus ei ole juttusi, kenties korujen tekeminen voisi innostaa.

Autoharrastus on monelle läheinen ja vie helposti mennessään. Jos taitoa ja osaamista riittää, voi sitä käyttää autojen rassailuun. Monelle oman auton kunnostaminen on tärkeää ja sen parissa vierähtää helposti pitkäkin aika.

Kotona voi keksiä paljon muitakin harrastuksi ja vain mielikuvitus on rajana. Pääasia, että viihdyt harrastuksesi parissa ja että voit uppoutua sen pariin säännöllisesti. Hyvä harrastus vie ajatukset hetkeksi muualle ja rentouttaa niin, että työhön palaaminen on entistä mukavampaa.

Järjestä aikaa itsellesi

Oman ajan järjestäminen on erittäin tärkeää, vaikka yrity vaatiikin paljon aikaa. Vapaa-aika kannattaa käyttää nimenomaan rentouttavien asioiden parissa ja jättää esimerkiksi kirjanpidolliset tehtävät työajalla tehtäväksi. Sama koskee lomamatkoja ja näiden ajalle kannattaakin pyrkiä tekemään sellaiset järjestelyt, että sinun ei tarvitse miettiä työasioita ollessasi lomalla.

Jos olet yksinyrittäjä, aika voi olla kortilla ja tämä onkin tuttua monelle. Jos tuntuu, että et ehdi yrittämisen lomassa järjestämään lainkaan aikaa harrastuksille, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä voisit tehdä asialle. Kuten tekstin alussa totesimme, jopa jo tunti viikossa omaa aikaa voi piristää kummasti ja tuoda elämään jotain muuta sisältöä kuin vain työasioita. Kannattaa siis unohtaa hetkeksi kilometrikorvaus tai muut laskelmat ja antaa mielen keskittyä täysin vapaa-ajan harrastukseen. Oma harrastus myös rytmittää viikkoa.